RABARBERKAKA MED KANEL RECEPT
8-10 bitar.
4-5 dl skivad rabarber
100 gram rumsvarmt smör
2 dl strösocker
2 ägg
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 dl mjölk
2 msk strösocker
1 tsk kanel
1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och
bröa en form med löstagbar kant,
24 centimeter i diameter.
2. Rör smör och socker poröst. Tillsätt
äggen, ett i taget, och rör till en smidig
smet. Blanda mjöl, bakpulver och
vaniljsocker. Rör ner mjölken och mjölblandningen
i smeten.
3. Häll smeten i förmen. Strö över rabarbern
och tryck ner den lite i smeten.
Strö över sockret och kanel.
4. Grädda i nedre delen av ugnen cirka
1 timme. Känn med en provsticka att
kakan är genomgräddad.
_________________________________________________
jag fick reda på receptet genom att kolla igenom leva&bo NYBAKAT, i lördags.
bilden såg ut så här i tidningen...
/emma ♥
4-5 dl skivad rabarber
100 gram rumsvarmt smör
2 dl strösocker
2 ägg
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 dl mjölk
2 msk strösocker
1 tsk kanel
1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och
bröa en form med löstagbar kant,
24 centimeter i diameter.
2. Rör smör och socker poröst. Tillsätt
äggen, ett i taget, och rör till en smidig
smet. Blanda mjöl, bakpulver och
vaniljsocker. Rör ner mjölken och mjölblandningen
i smeten.
3. Häll smeten i förmen. Strö över rabarbern
och tryck ner den lite i smeten.
Strö över sockret och kanel.
4. Grädda i nedre delen av ugnen cirka
1 timme. Känn med en provsticka att
kakan är genomgräddad.
_________________________________________________
jag fick reda på receptet genom att kolla igenom leva&bo NYBAKAT, i lördags.
bilden såg ut så här i tidningen...
/emma ♥
Kommentarer
Trackback