RABARBERKAKA MED KANEL RECEPT

8-10 bitar.

4-5 dl skivad rabarber
100 gram rumsvarmt smör
2 dl strösocker
2 ägg
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 dl mjölk
2 msk strösocker
1 tsk kanel

1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och
bröa en form med löstagbar kant,
24 centimeter i diameter.

2. Rör smör och socker poröst. Tillsätt
äggen, ett i taget, och rör till en smidig
smet. Blanda mjöl, bakpulver och
vaniljsocker. Rör ner mjölken och mjölblandningen
i smeten.

3. Häll smeten i förmen. Strö över rabarbern
och tryck ner den lite i smeten.
Strö över sockret och kanel.

4. Grädda i nedre delen av ugnen cirka
1 timme. Känn med en provsticka att
kakan är genomgräddad.

_________________________________________________

jag fick reda på receptet genom att kolla igenom leva&bo NYBAKAT, i lördags.
bilden såg ut så här i tidningen...



 /emma ♥

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0